Burgemeester Jansen

Het moet een onwerkelijk beeld zijn geweest voor de meeste Tilburgers, want de meesten hadden natuurlijk nog nooit een schip gezien. Vanzelfsprekend was dit een goede reden voor een zondags uitstapje. Naar schepen kijken in de Piushaven en naar café Havenzicht. Dit is het oudste pand aan de haven. In 1924 is het als café gebouwd en kreeg de naam Havenzicht, het adres was toen: Haven 22. Het café trok havenarbeiders, winkeliers en schippers, die er ook konden telefoneren. Inmiddels heeft het café de naam Burgemeester Jansen gekregen, genoemd naar de burgemeester in wiens ambtstermijn de Tilburgse haven er na 150 jaren bakkeleien eindelijk gekomen is. Tapperij Burgemeester Jansen loopt als nooit tevoren en is beslist een bezoekje waard.

Kijk voor meer informatie op: http://www.burgemeesterjansen.nl/

Burgemeester Jansen-Havenzicht 1923

burgemeesterJansenbyText

Burgemeester Jansen-Havenzicht 1941